Kalender

 

36e Autozoektocht 'Door de Westhoek' Club  Westhoek  Category Image
 
Van Woensdag, 1. Juli 2020 tot Maandag, 7. September 2020
Op Woensdag, 1. Juli 2020 om
 

Toeristische Autozoektocht
met omloopvragen en enkele vragen bij foto’s.

Kom terug uit je kot … en ontdek de mooiste hoekjes in het Heuvelland met tientallen verrassende vergezichten !

Al voor het 36ste jaar op rij wordt tijdens de zomermaanden de autozoektocht ‘Door de Westhoek’ georganiseerd in Elverdinge (Ieper). Deze vakantiezoektocht kan ook dit jaar opnieuw gereden worden op één of meerdere dagen naar keuze tijdens de maanden juli, augustus en deels september 2020.
Dit jaar wordt gekozen om een aangenaam en heuvelachtig parcours te volgen hoofdzakelijk langs landelijke wegen op en rond de Rodeberg en de Kemmelberg met betoverende vergezichten.
Periode:
Zoals in alle vorige edities kan je weer zelf bepalen wanneer je aan deze zoektocht deelneemt. Je kunt op één of meerdere dagen naar keuze deelnemen tijdens de periode 1 juli tot 7 september 2020. Alleen of samen met vrienden, kennissen, collega’s, familieleden,… kan je deze prachtige en rustige streek ontdekken en op een aangename, ontspannende en leerzame, maar toch een ietwat competitieve manier, een stukje van de mooie en nog rustige Westhoek genieten, samen met de vele honderden andere deelnemers. (vorige jaren ± 800 à 1.000 !!!)
Start, aankomst en omloop:
De start van deze 36ste editie ligt opnieuw in de omgeving van de kerk van Elverdinge (Ieper) en dit jaar ligt het eindpunt in het centrum van de Vredesstad Ieper.

Nadat we tijdens meerdere van de vorige edities door vele prachtige streken die onze Westhoek rijk is hebben getoerd (Heuvelland, Hoppeland en Frans-Vlaanderen, de Ijzervlakte, de frontstreek rondom Ieper en Mesen, rond en op de Catsberg) wordt dit jaar gekozen voor een rit van ± 45 km naar enkele dorpen in het Heuvelland rond en op de Rodeberg en Kemmelberg met vele prachtige panorama’s.
Van de startplaats Elverdinge rijden we richting Vlamertinge en het vijverdorp Dikkebus. We vervolgen daar naar De Klijte. Verder rijden we langs landelijke wegen met prachtige panorama's naar Westouter.
Hier beklimmen we even de Vidaigneberg en de Baneberg en bezoeken daarna Loker. Via de Monteberg bereiken we ook de Kemmelberg , de Lettenberg en houden we halt in Kemmel.

Daarna zetten we onze weg verder richting Ieper. In de Vredesstad eindigen we met een korte wandelzoektocht in het centrum..
Tijdens deze tocht rijden we langs rustige en kronkelende wegen en genieten van de pittoreske plaatsen die onze Westhoek rijk is en tientallen betoverende vergezichten in het Heuvelland..

Soorten vragen en informatie:
Er zijn omloopvragen en een vijftal fotovragen. Op je routeblad wordt telkens aangeduid waar je een vraag moet oplossen. Er is geen enkele documentatie of naslagwerk nodig. Alleen het
gebruik van het Prismawoordenboekje (Nederlands verklarend) is soms nuttig.

In je deelnameboekje vind je een beknopt reglement waarmee je in principe alle vragen kunt oplossen.
Naast de wegbeschrijving (die voor iedereen zeer duidelijk is en zeker geen problemen kan opleveren) vind je eveneens heel wat historische en toeristische informatie over de bezochte plaatsen.

Prijzenberg + prijsuitreiking:
IEDERE DEELNEMER bekomt EEN WAARDEVOLLE PRIJS!
Volgens de behaalde uitslag kan iedere deelnemer een prijs kiezen uit een gigantisch podium met nuttige en waardevolle prijzen (zoals heel wat elektrische apparaten, gereedschappen, etentjes, keukentoestellen, verblijven, bier- en wijnpakketten, boeken… en nog heel veel andere prijzen); teveel om op te noemen!
De prijsuitreiking gaat door in zaal ‘Familiekring’, Crescendostraat te Ieper op zaterdag 17 oktober 2020.
Extra prijzen te winnen:
Zoals hierboven aangehaald bekomt iedere deelnemer die zijn antwoordenblad tijdig heeft ingediend een waardevolle prijs. Daarnaast maakt iedere deelnemer nog kans om een extra prijs te winnen:
➠ Gratis tombola:
Na de prijsuitreiking volgt nog een gratis tombola onder de aanwezige deelnemers met o.a. volgende te winnen prijzen: verblijf in Vakantiehuizen ‘Berg en Dal’ in Echtershausen (D), fiets, elektrische toestellen,…..

Deelnameformulieren zijn te bekomen à € 10 bij:

• Dienst voor Toerisme, Lakenhalle, Grote Markt, Ieper
• Dienst voor Toerisme, Stadhuis, Grote Markt 1, Poperinge
• VVV Heuvelland, Sint-Laurentiusplein 1, Kemmel
• Café ‘ ‘t Vervolg ’, Vlamertingestraat 36, Elverdinge
• Café-slagerij ‘ In de Engel ’, St.-Livinusstraat 2, Elverdinge
• Bakkerij Peter, d’Ennetièresplein 6, Elverdinge
• CCAPS, Ommegang Zuid 20, Westrozebeke
• Johan Morlion, Warande 23, Elverdinge

IEDERE DEELNEMER aan deze zoektocht door het Heuvelland en enkele dorpen rond de Kemmelberg en Rodeberg met veel betoverende vergezichten BEKOMT EEN WAARDEVOLLE PRIJS !

GRATIS TOMBOLA: o.a. verblijf in vakantiehuizen ‘Berg en Dal’ in Echtershausen(D),fiets, elektrische toestellen,… !

Prijsuitreiking: zaterdag 17 oktober 2020 - Inlichtingen 057/ 42 32 65 en https://www.facebook.com/Westhoek/

Terug

Verbeteringen